Artikkeli

Töihin ALM Partnersille – uusia taitoja ja vastuuta

Ella Salonen aloitti Data Scientist Traineena ALM Partnersilla syyskuun alussa ja työskentelee Teknisten palveluiden tiimissä. Helsingin yliopistossa pääaineenaan matematiikkaa lukeva Salonen oli päättänyt hakea töitä syksylle 2018 ja ALM Partnersin trainee-paikka olikin ensimmäinen paikka, johon hän lähetti hakemuksen elokuussa. Paikka löytyi Helsingin yliopiston rekrysivuilta.

– Se oli kirjaimellisesti ensimmäinen ilmoitus, josta kiinnostuin. Halusin päästä oppimaan lisää ohjelmointia ja tietokantoja, joten tehtävä kiinnosti heti ja päätin hakea. En olisi kuitenkaan uskonut, että heti tärppää, Salonen naurahtaa.

Tietokannat ja ohjelmointi olivat ehtineet tulla tutuiksi opintojen kautta. Lisäksi ennen ALM Partnersia Salonen oli työskennellyt tilitoimistossa, jossa hän oli ehtinyt tehdä kirjanpitoa sekä palkanlaskentaa. Rahoitusala oli kuitenkin jotain täysin uutta.

– Minulla ei ollut työkokemusta rahoitusalalta, joten aluksi mietin haittaako se. Trainee-paikka vaikutti kuitenkin todella mielenkiintoiselta ja päätin hakea tehtävää, Salonen kertoo.

Tehtävään hakeminen kannatti, sillä Ella pääsi haastatteluun. Haastattelussa selvisi, että kiinnostus tietokantoja, ohjelmointia ja uuden oppimista kohtaan on tärkeintä trainee-ohjelmassa, eikä rahoitusalan tunteminen ollut välttämätöntä. Rekrytointiprosessi sujui Salosen mukaan jouhevasti; nopeasti hakemuksen lähettämisen jälkeen hänet kutsuttiin haastatteluun, jonka jälkeen tulikin pian tieto, että hänet oli valittu uudeksi Data Scientist Traineeksi.

Työt alkoivat heti syyskuussa ja alku oli Salosen mukaan täynnä uusia ihmisiä ja paljon uutta opittavaa.

– Ilmapiiri täällä on todella rento ja kiva, uudet ihmiset otetaan niin hyvin vastaan ja heti pääsee osaksi työporukkaa. Traineena tiedän myös, että aina voi kysyä neuvoa ja apua saa, jos sitä tarvitsee, Salonen kuvailee.

Heti taloon tullessa edessä oli useita koulutuksia ja perehdytys oli monipuolinen. Tätä Salonen pitää hyvänä asiana, sillä hän tiesi aina töihin tullessa mitä päivään sisältyy ja riittävät työkalut työtehtäviin sai varmasti.

– Perehdytys oli todella kattava ja sen jälkeen pääsi nopeasti tekemään oikeita hommia. Vastuuta on annettu jo heti alusta alkaen ja olen päässyt työskentelemään myös itsenäisesti sekä samaan aikaan koulutetaan uutta.

Nyt olen työskennellyt tietokantojen parissa ja haluaisin vielä oppia lisää ohjelmointia. Sitä varmasti pääsen tekemään tulevaisuudessa, Salonen kertoo.

Salonen kannustaa myös muita hakemaan rohkeasti mukaan ALM Partnersin trainee-ohjelmiin.

–Trainee-ohjelman aikana pääsee kyllä oppimaan todella paljon uutta eikä tarvitse olla valmis ammattilainen; täällä koulutetaan tehtäviin aina. Riittää, että on jotain pohjaosaamista, halua kehittyä ja innostusta tehtävään, sillä pääsee pitkälle, Salonen hymyilee.