Artikkeli

Millaista on Traineen arki ALM Partnersilla?

Tässä kirjoituksessa kerron hieman ajatuksiani työskentelystä ALM Partnersilla ensimmäisten kuukausien jälkeen. Lähdetään liikkeelle siitä, että mikäs kaveri täällä kirjoittelee. Tottelen nimeä Jaakko ja tieni ALM Partnersille on kulkenut tietojärjestelmätieteen opintojen ja rahoitusalan töiden kautta. Viimeiset kuusi vuotta olen työskennellyt henkilöasiakkaiden rahoitus- ja sijoitusasioiden parissa.

Valmistuin kauppatieteiden maisteriksi syksyllä 2018 ja opintojen päätyttyä halusin löytää toimenkuvan, jossa pääsen yhdistämään opiskellessa opittuja tietojärjestelmätaitoja ja finanssialan kokemusta. Halusin myös löytää paikan, jossa pääsen oppimaan uutta ja kehittymään. Töitä hakiessani törmäsin ALM Partnersin avoimeen analyytikon paikkaan ystäväni vinkistä. Pikainen soittokierros finanssialalla työskenteleville tutuilleni paljasti, että ALM Partnersilla on ammattitaitoista porukkaa ja hyvä meininki. Innostuinkin nopeasti ja laitoin hakemuksen menemään.

Hakuprosessi itsessään nosti odotuksiani. Viestintä oli nopeaa, välitöntä ja minua pidettiin hyvin ajantasalla. Haastattelussa keskityttiin tietenkin siihen mitä osaan jo valmiiksi, mutta iso painoarvo oli sillä, mikä minua kiinnostaa ja mitä haluaisin oppia. Pian haastattelun jälkeen puhelimeni soi ja minulle tarjottiin traineepaikkaa teknisesti orientoituneessa analyytikkotiimissä. Kokonaisuutena hakuprosessista jäi erittäin positiivinen fiilis ja tunne, että löysin paikan, jossa on mahdollista päästä kehittymään ja päästä tekemään monipuolisia töitä.

Heti ensimmäisenä työpäivänä kävi selväksi, että hakuprosessin aikana esitelty koulutusjakso ei ollut vain sanahelinää. Yhdessä kahden muun traineen kanssa aloitimme koulutukset, jotka koostuivat päivittäisistä luennoista, käytännön oppimisesta sekä omaan tahtiin tehtävistä harjoitustehtävistä. Suurimmat kokonaisuudet ovat koostuneet pankkien ansainnan, taseen, varainhankinnan, likviditeetin ja riskienhallinnan ymmärtämisestä. Myös tietokannat, Excel ja erilaiset analyysityökalut ovat tulleet tutuiksi.

Eniten ALM Partnersilla olen vaikuttunut työyhteisön ilmapiiristä ja tekemisen meiningistä! Asioita tehdään tosissaan, mutta ei totisena. Uusista asioista ollaan innostuneita ja kiinnostuneita ja muutokset nähdään mahdollisuutena sekä innostavina asioina. Etenkin näin uutena työntekijänä arvostan hyvin paljon sitä, miten minua autetaan yli tiimirajojen. Kertaakaan ei ole tullut tunnetta, että tarvitsisi jäädä yksin ongelmien kanssa, vaan aina olen saanut tarvittavan tuen. Toinen hieno asia on se, että vaikka olen uusi ja opetteleva työntekijä, mielipiteitäni ja ajatuksiani arvostetaan.

Yrityksessä on myös vahva ajatus henkilöstön hyvinvoinnin ylläpitämisestä ja kehittämisestä. Se näkyy niin organisaatiokulttuurissa, ilmapiirissä kuin henkilöstöeduissa. On erittäin virkistävää työskennellä yrityksessä, jossa ei ole aistittavissa kokonaiskehitystä haittaavaa nokittelevaa kilpailua tai toimistopolitikointia. Kaikki tekevät töitä kaikkien parhaaksi, jakavat tietoa ja kehittyvät yhdessä. Organisaatiossa on matala hierarkia ja kaikkia on helppo lähetyä.

On hienoa rakentaa omaa osaamistaan, jota on myös helppo käyttää asiakkaiden hyväksi nyt ja tulevaisuudessa. Tutustumalla uusiin asioihin on mahdollisuus myös löytää uusia liiketoimintamahdollisuuksia ja toimenkuvia. ALM Partnersilla sellaiseen myös kannustetaan ja kaikki ideat ovat tervetulleita. Näin ollen uskon, että kaavoihin ei tässä yrityksessä pysty kangistumaan.

Kokonaisuutena näin jälkikäteen tunnen, että olen oikeassa paikassa. Tällä hetkellä saan jatkuvasti uusia vastuita ja uuden oppiminen jatkuu. Opin uutta joka päivä ja töihin on mukava mennä!  Kun on fiksujen ja töistään kiinnostuneiden ihmisten ympäröimänä, oppii itsekin nopeasti.

Yrityksessä on työntekijöitä hyvin erilaisilla taustoilla, joten ei kannata rajata itse itseään pois, vaikka oma koulutus ei suoraan alalle olisi. Kiinnostus finanssialaa kohtaan on tärkeintä.

Tästä on hyvä jatkaa kuluvaa vuotta 2019. Olkoon se kaikille täynnä onnistumisia ja mielenkiintoista hetkiä!