Artikkeli

Joulutervehdys

Rauhallista ja turvallista joulun aikaa ALM Partnersilta!

Lunta on suotu koko Suomeen, pääkaupunkiseudullekin jo 40 cm verran. Joulupukin reessä lienee nyt hyvä luisto. Samoin ALM Partnersin ja finanssialan asiakkaidemme hankkeet ovat luistaneet suotuisissa merkeissä.

Vaikka kuluvaa vuotta on värittänyt Venäjän oikeudeton hyökkäys Ukrainaan ja koko eurooppalaisen turvallisuustilanteen raju heikkeneminen, on pankkisektorilla pystytty jatkamaan ja edistämään vakaata vastuullista rahoitustoimintaa.

Omilla päätoiminta-alueillamme finanssialan riskienhallinnan, viranomais- ja vastuullisuusraportoinnin, sekä näihin liittyvän datanhallinnan alueilla kehitys on ollut vakaata mutta nopeaa. Omista viranomaisraportoinnin ratkaisuistamme DPM Manager on otettu käyttöön ilahduttavan monessa pankissa, vakuutusyhtiössä ja sijoituspalveluyrityksessä. Samalla olemme laajentaneet palveluntarjontaa viranomaisraportoinnin ulkoistettuna toimittajana – 1.3.2022 toteutuneen liiketoimintakaupan myötä siirryimme Oma Säästöpankki Oyj:n, POP Pankkiryhmän ja Säästöpankkiryhmän viranomaisraportoinnin kokonaispalveluntoimittajaksi.

Taloudellisen ympäristön isot muutokset ovat johtaneet painopisteiden ja menetelmien kehittymiseen myös riskienhallinnassa. Erilaiset markkinariskiskenaariot ovat päivittäneet näkemyksiä, ennusteita ja riskiarvioita laajasti, esimerkiksi luotto-, korko- tai likviditeettiriskimallinnuksessa. Kukin asuntovelallinen kuten myös pankki on päässyt arvioimaan toimintaansa enemmän 3 % kuin nollakorkotason ympäristöön.

ALM Partnersin puolesta haluamme kiittää asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme kuluneesta vuodesta. Yhteistyömme on siivittänyt ALM Partnersin lähes 30 % liikevaihdon kasvuun, josta asiakkaidemme ohella isoin kiitos kuuluu 125 sitoutuneelle asiantuntijallemme. ALM Partners koostuu korkean osaamisen asiantuntijoista, joilla on todellinen kutsumus rahoitusalaan. Koska näin tapaa olla myös asiakkaillamme, on timanttinen lopputulos taattu ja vietämme kaikki joulua rauhallisin mielin.

Rentouttavaa ja turvallista joulun aikaa!