Artikkeli

Alppihiihtäjä Charlotte Henriksson: Intohimona Huippu-urheilu

Alppihiihto ei ole pelkkä laji Charlotte Henrikssonille; se on ollut osa hänen elämäänsä niin kauan kuin hän muistaa. Ensimmäiset laskut nautittiin vanhempien kanssa, kun hän oli vain muutaman kuukauden ikäinen. Vaikka hän ei vielä laskenut itse, sukset tulivat tutuiksi pian. Charlotte aloitti alppihiihdon 7-vuotiaana GrIFK Alpinen hiihtokoulussa ja samoihin aikoihin hän harrasti telinevoimistelua Espoon Telinetaitureissa. Kilpatelinevoimistelu ja alppihiihto kulkivat käsi kädessä 10 vuotta, kunnes päätös lajista tehtiin. Alppihiihdon valinnassa ratkaisevaa oli leirien, menestyksen ja tiiviin alppiporukan tarjoama yhteisöllisyys. Charlotte koki vetoa lajin nopeuteen, viimeisteltyihin käännöksiin ja adrenaliiniin, mikä vei hänet mennessään.

Voittamisen Tahto ja Periksiantamattomuus

Alppihiihto vaatii monipuolista valmistautumista. Jalkojen ja keskivartalon täytyy olla erittäin vahvat, samalla kun nopeus ja räjähtävyys ovat avainasemassa. Kestävyyttä tarvitaan, jotta radan jaksaa laskea maksimiteholla alusta loppuun ja jotta pystyy palautumaan harjoituksista. Psyykkinen vahvuus on yhtä tärkeää, sillä huippunopeuksissa keskittyminen ei saa herpaantua hetkeksikään.

Kuten moni huippu-urheilija, Charlotte on joutunut kohtaamaan loukkaantumisia, vakavin niistä ollessa eturistisiteen katkeaminen. Seurasi pitkä ja vaativa kuntoutusprosessi, mutta Charlotte palasi rinteeseen 9 kuukauden jälkeen. Loukkaantumiset eivät ole pysäyttäneet häntä; ne ovat vain vahvistaneet hänen periksiantamattomuuttaan ja uskoaan omaan kykyynsä. Lisäksi ilmastonmuutos on tuonut omat haasteensa. Jäätiköiden sulaminen on vaikeuttanut alkukauden harjoittelua hankaloittaen olosuhteiden löytämistä myös ulkomailta

Charlotte antaa nuorille urheilijoille yksinkertaisen neuvon: olkaa optimistisia ja tehkää töitä unelmanne eteen, vaikka se vaatisi epämukavuusalueelle astumista. Hän korostaa myös elämän tasapainon merkitystä. Ilman tukea ystäviltä matka huipulle ei ole mahdollinen, joten ihmissuhteista huolehtiminen on yhtä tärkeää kuin urheilulliset saavutukset.

Tasapainoilu Urheilun ja Henkilökohtaisen Elämän Välillä

Täyspäiväinen urheilu ja opiskelu vaativat tinkimätöntä aikataulutusta ja priorisointia. Charlotte jakaa päivänsä treenien, opiskelun ja sosiaalisen elämän kesken. Rutiinit auttavat tasapainottamaan kiireistä elämää.

Charlotte korostaa riittävän unen, ravitsevan ruoan, sopivan liikunnan ja läheisten ihmisten näkemisen tärkeyttä omassa hyvinvoinnissaan. Pienet hetket rentoutumiseen, kuten kävely luonnossa tai saunominen treenien päätteeksi, ovat hänelle kullanarvoisia.

Tulevaisuuden Unelmat

Vaikka Charlotte on jo saavuttanut paikkansa maajoukkueessa, hänen tulevaisuuden unelmansa ovat suuret. Hän haluaa nähdä, miten pitkälle hänen potentiaalinsa alppihiihdossa riittää. Olympialaisiin pääseminen ja kärkisijoista kilpaileminen ovat unelmia, jotka ajavat häntä eteenpäin. Samanaikaisesti Charlotte haluaa menestyä myös opinnoissaan ja valmistua kauppatieteiden maisteriksi Aalto-yliopistosta.

Charlotte on esimerkki siitä, miten intohimo, periksiantamattomuus ja tasapainoinen elämä voivat johtaa suuriin saavutuksiin niin urheilussa kuin muussakin elämässä.

ALM Partners toivottaa Charlottelle menestystä pian alkavaan kisakauteen!