Artikkeli

ALM Partnersin Ajankohtaispäivän 2019 tunnelmia

ALM Partners vietti jälleen jo perinteeksi muodostunutta Ajankohtaispäivää lokakuun alussa. Päivä oli jälleen täynnä mielenkiintoisia ja ajankohtaisia keynote-puheenvuoroja, verkostoitumista sekä tietenkin herkullista ruokaa ja juomaa. Paikalla oli tänä vuonna lähes 300 finanssialan ammattilaista ja tapahtuma oli suurempi kuin koskaan aiemmin.

Päivä starttasi ALM Partnersin hallituksen puheenjohtaja Jukka Sarkasen ja juontaja Kirsi Alm-Siiran sanoilla. Tämän jälkeen lavan otti haltuun ALM Partnersin toimitusjohtaja Aaro Mäkelä, joka avasi päivän vastuullisuusteeman kertomalla ALM Partnersin yritysvastuuraportoinnista sekä yrityksen toimista vastuullisuuden eteen.

Ensimmäisen keynote-puheenvuoron piti tällä kertaa Kuntarahoituksen varatoimitusjohtaja Mari Tyster. Tyster nosti esityksessään esiin erityisesti näkökulmaa siitä, mitä yritykselle tapahtuu, kun se siirtyy EKP:n valvottavaksi kasvun myötä. Aihe herätti myös yleisössä kiinnostusta ja Mari saikin paljon kysymyksiä virtuaalisen viestiseinän kautta. Seuraavaksi puheenvuoron sai myös vuoden 2018 Ajankohtaispäivästäkin tuttu Samu Kurri, joka toimii osastopäällikkönä Finanssivalvonnan Digitalisaatio- ja analyysiosastolla. Hänen puheenvuoronsa käsitteli regulaatiota, Finanssivalvontaa ja sen toimia vastuullisuuden edistämiseksi.

Kurrin puhetta seurasi lyhyt tauko, jonka jälkeen yleisö palasi innokkaana kuuntelemaan odotettua paneelikeskustelua. Paneelikeskustelua veti perinteisesti ALM Partnersin Jukka Sarkanen ja hänen kanssaan moderaattorina toimi Kirsi. Panelisteina oli tänä vuonna Joakim Holmström Kuntarahoitukselta, Samu Kurri Finanssivalvonnalta, Satu Norhomaa LähiTapiolasta sekä Jani Alenius EY:ltä. Tänä vuonna panelistit saivat kertoa oman organisaationsa toimista vastuullisuuden edistämiseksi. Keskustelussa olikin useita mielenkiintoisia näkökulmia ja yleisöltä tuli koko keskustelun ajan runsaasti kysymyksiä sekä kommentteja.

Paneelikeskustelun jälkeen siirryttiin herkullisen lounaan pariin ja päästiin keskustelemaan kollegoiden kanssa. Vierailla oli myös mahdollisuus käydä tutustumassa ALM Partnersin pisteillä erilaisiin demoihin ja palveluihin. Lounaan jälkeen lauteille saatiin yksi päivän odotetuimmista puhujista. Leena Mörttinen on työskennellyt niin Suomen Pankissa kuin Euroopan keskuspankissakin ja omassa puheessaan hän käsitteli niin Suomen kuin maailman talouden tilaa ja vaikuttimia. Hän nosti mielenkiintoisia ajatuksia siitä, miten valtiovarainministeriö voi olla tukemassa vastuullisuutta ja miten maailman markkinat muuttuvat vastuullisuuden mukana.

Mörttisen keynote-puheenvuoroa seurasi ALM Partnersin kehitysjohtaja Risto Tammelan puheenvuoro riskienhallinta-arkkitehtuurista ja tulevaisuudesta. Pikaisen tauon jälkeen yleisö pääsi kuulemaan Suomen pankin ekonomi Riikka Nuutilaisen makrotalouskatsausta, joka keskittyi erityisesti Kiinan talouden kehitykseen. Riikan puheenvuoron jälkeen lavalla nähtiin ALM Partnersin johtaja Mika Mattila, joka avasi tulevaa BASEL IV:tä ja sen tuomia raportointihaasteita, sekä miten niistä selvitään.

Iltapäivällä ALM Partnersin viimeisen puheenvuoron piti analyytikko Joonas Isohanni, jonka esityksessä tarkasteltiin korkotasoa ja pohdittiin sen muutosten tulevaisuutta ja vaikutteita. Viimeisen ja odotetun keynote-puheenvuoron piti Suomen Pankin johtokunnan jäsen ja kauppatieteen tohtori Tuomas Välimäki. Puheenvuoro kulki otsikolla ”Maksamisen murros ja keskuspankki vastuullisena sijoittajana”. Myös yleisö otti paljon kantaa viestiseinällä puheen sisältöön ja esittivät useita relevantteja kysymyksiä.

Antoisan päivän päätti toimitusjohtaja Aaro Mäkelän ja Jukka Sarkasen sanat. Heti tilaisuuden jälkeen nautittiin cocktaileja ja pientä syötävää sekä keskusteltiin päivän tapahtumista. Ajankohtaispäivä 2019 oli erityisen onnistunut päivä täynnä iloisia kohtaamisia oman alan asiantuntijoiden kanssa.

Ajankohtaispäivä 2020 on 8.10.2020, joten laita päivä jo kalenteriisi! Nähdään vuoden päästä!