Artikkeli

Seuraa ALM Partnersin Ajankohtaispäivää 3.10.2019 suorana!

Tervetuloa seuraamaan ALM Partnersin Ajankohtaispäivää 3.10.2019 klo 8.50 – 17!

Ajankohtaispäivässämme on tänäkin vuonna ajankohtainen ja kiinnostava kattaus keynote-puhujia. Teemana vuoden 2019 Ajankohtaispäivässä on vastuullisuus finanssialalla sekä tietenkin tulevaisuuden näkymät.

Myös tänä vuonna tapahtumaa voi seurata suorana lähetyksenä mistä vain! Voit katsoa puheenvuorot myös jälkikäteen, kun sinulle sopii. Pääset seuraamaan tapahtumaa TÄSTÄ.

Lähetys alkaa klo 8.50 ALM Partnersin hallituksen puheenjohtajan Jukka Sarkasen sanoin, jonka jälkeen klo 9.00 toimitusjohtaja Aaro Mäkelä jatkaa puheenvuorolla ”ALM Partners, vastuullinen kumppani tänään ja huomenna”.

Klo 9.15 pääsemme kuulemaan puheenvuoron Kuntarahoituksen varatoimitusjohtaja Mari Tysteriltä siirtymisestä paikallisesta toimijasta EKP:n valvontaan. Klo 10.00 lavalle nousee Samu Kurri, joka toimii osastopäällikkönä Finanssivalvonnan Digitalisaatio ja analyysi-osastolla. Hänen puheenvuoronsa käsittelee regulaation lähitulevaisuuden näkymiä.

Klo 10.30 alkaa jo perinteeksi muodostunut paneelikeskustelu, jossa keskustellaan finanssialan vastuullisuudesta ja sen tulevaisuuden ilmiöistä, haasteista ja mahdollisuuksista.

Klo 13.00 puheenvuoronsa aloittaa Valtiovarainministeriön rahoitusmarkkinaosaston ylijohtaja Leena Mörttinen, joka on työskennellyt niin Suomen Pankissa kuin Euroopan keskuspankissa. Hänen puheenvuoronsa käsittelee Suomen talouden tulevaisuutta ja sen haasteita.

Klo 13.40 ALM Partnersin kehitysjohtaja Risto Tammela pitää puheenvuoron otsikolla ”Riskienhallinta-arkkitehtuurin muutos”.  Klo 14.30 Suomen pankin ekonomisti Riikka Nuutilainen puhuu aiheesta ”Kotimaiset riskit ja kauppasota – Kiinan kasvun hidastuminen vaikuttaa maailmantalouteen”.

Klo 15.10 vuorossa on ALM Partnersin ylijohtaja Mika Mattila otsikolla ”Basel IV – miten taklata tehokkaasti sen aiheuttamat raportointihaasteet”, jonka jälkeen Senior Analyst Joonas Isohanni puhuu aiheesta ”Korkoriski yhä negatiivisemmassa korkoympäristössä”.

Viimeisen keynote-puheenvuoron pitää klo 16 Suomen Pankin johtokunnan jäsen ja kauppatieteen tohtori Tuomas Välimäki. Välimäki vastaa mm. rahoitusvarallisuuden sijoittamisesta, rahapolitiikan toimeenpanosta ja markkinaoperaatioista. Lisäksi hänen vastuualueelleen kuuluvat rahahuolto, maksuliike sekä digitalisaatio- ja IT-asiat. Aiemmin hän on toiminut Suomen Pankin rahapolitiikka- ja tutkimusosaston päällikkönä. Hänen puheensa otsikko on ”Maksamisen murros ja keskuspankki vastuullisena sijoittajana”

Nähdään lokakuussa!