Artikkeli

ALM Partnersin kevätseminaarissa yhdistettiin golf ja tasehallinta

Tervehdys!

Maanantaina 13.5.2019 oli vuorossa ALM Partnersin perinteinen golf-tasehallintaseminaari Viron Pärnussa. Matkaan lähdettiin yhteistuumin aikaisin aamulla Helsingin Länsisatamasta. Kuulumisten vaihdon jälkeen siirryttiin aamiaispöytään ja vuorossa oli ensimmäinen rupeama presentaatioita. Asialistalta löytyivät ajankohtaiset aiheet kuin myös kiperimmät tasehallinnan kysymykset. Mika Mattila ALM Partnersilta avasi keskusteluareenan kasvavan regulaation ilmiöstä ja sen vaikutuksista esityksellään ”Lisääntyykö tuska vai tehokkuus?”. Avoimen ja rakentavan keskustelun jälkeen Jyri Ehtamo (ALM Partners) kertoi talletusmarkkinoiden nykytilasta ja kehityksestä kotimaassa. Vielä ennen maihinnousua Jaakko Kaartinen (ALM Partners) esiintyi aiheenaan lohkoketjuteknologia. Nykytilanteen mukaisesti turvallisuus ja teknologian kehitys kiehtoivat kuuntelijoita.

Lyhyen bussimatkan aikana tunnelma oli rento ja keskustelunaiheet vaihtuivat vaivihkaa tasehallinnasta urheiluun. Iltapäivällä oli vuorossa pariscrambleturnaus Pärnun White Beach Golf -kentällä ja ennakkoasetelmien spekulaatio alkoi jo bussissa. Lounaan aikana paljastui, että muutama pelaaja olikin jo ehtinyt ottaa etumatkaa muihin keväisellä range-harjoittelulla. Edessä oli siis mielenkiintoinen ja ennakkoasetelmilta tasainen kilpailu. Kostea ja kolea sää ei pelaajia haitannut ja tällä kertaa voiton vei kotiin parivaljakko Hanno Hirvinen ja Tommi Vuorenpää. Mainitsemisen arvoinen urheilusuoritus oli myös Jyri Ehtamon avauslyönti pisin lyönti -kilpailussa 14. reiällä; tällä lyönnillä irtosi ylivoimainen voitto. Erinomainen seura ja hyvät jutut tekivät kierroksesta antoisan kokemuksen. Kierroksen jälkeen saunassa riitti tarinoita ja kerrottavaa golf-kokemuksista.

Tiistaina oli vuorossa matkan pääkilpailu eli tasoituksellinen lyöntipeli. Jukka Sarkasen sanoin, nyt kun talven aikana luustoon kertyneet kalkit oli saatu liikkeelle, oli lupa odottaa huippusuorituksia laajalta rintamalta. Pelihenki ja tunnelma jatkui kannustavana. Tällä kertaa voiton kirjasi kotiin Tyko Karjalainen täpärästi ennen Soile Pusaa. Joukkuekilpailun voiton nappasi kotiin ryhmä Jukka Sarkanen, Hanno Hirvinen, Markku Moilanen ja Tyko Karjalainen. Yleisesti ottaen kilpailun taso oli kovempi kuin maanantaina, mihin varmastikin vaikutti upea kevätsää.

Kotimatkalla keskityttiin jälleen tasehallintaan. Ville Varilan (ALM Partners) esitys lainatuotteiden mahdollisuuksista osana tehokasta tasehallintaa herätti keskustelua. Vieraista Alexander Ljunggrenin (Nordea) esitys optioista pankkikirjassa negatiivisten korkojen ympäristössä oli mielenkiintoinen ja erittäin yksityiskohtainen. Tasehallintaseminaarin päätti Jukka Sarkasen puheenvuoro tasesuojauksesta matalien korkojen ympäristössä.

Näin ensikertalaisena matka oli avartava. Esitykset ja erityisesti keskustelut finanssialan ammattilaisten kanssa olivat opettavaisia. Näkökulmia on monia, teeman ympärille rakentavat keskustelut olivat kaikkien osapuolien mielestä ajankohtaisia ja tärkeitä. Matka oli onnistunut. Oli miellyttävää nauttia hyvästä seurasta, tutustua uusiin ihmisiin ja ennen kaikkea pelata golfia. Kiitos osallistujille ja järjestäjille. Kiitos White Beach Golf vieraanvaraisuudesta. Ruoka oli erinomaista ja matkajärjestelyt olivat huolellisesti suunniteltu. Ensi vuonna nähdään!